Agenda

Concerten en

evenementen

The Lasses

Zaterdag 19 november 2022 – 20:00 uur
Prijs: € 16,50 pp
Reserveer via: kaartverkoop@koloniekerkje.nl

Ze zongen eerder dan dat ze elkaar spraken. Het was meteen goed, Zo ging het en zo gaat het in het Ierse muziekcafé Mulligans in Amsterdam. Inmiddels zijn Sophie Janna en Margot Merah al enige jaren voortdurend op tournee in allerlei landen. Met hun repertoire en geluid staan ze stevig in de Britse en Amerikaanse folktraditie. Twee heerlijke stemmen die geweldig matchen in klank en ritme en met een divers instrumentarium, mooie verhalen over de liedjes en de achtergrond daarvan of iets van henzelf. Een avond met The Lasses is vooral een rijke avond. Luister ook naar hun eigen songs, die gaan mee in het internationale repertoire. De top van de Nederlandse folk, bij ons in het Koloniekerkje.

Fling

Zaterdag 10 december 2022 – 19:30 uur
Prijs: € 15,00 pp
Reserveer via: www.flingmusic.com

 

Prachtige Keltisch geïnspireerde muziek en zang met bijzondere instrumenten en sterke verhalen

Fling speelt op briljante wijze Ierse traditionele muziek. Diep geworteld in de traditie, ontworstelen zowel de gebrachte traditionals als de eigen composities de platgetreden paden, door de zeer eigenzinnige aanpak. 

De laatste acht jaar reisde Fling met vier verschillende muziekprogramma’s langs de theaters van Nederland en dit met zeer veel succes. Na jaren van theaterzalen brengt Fling nu een nieuw intiem programma, op maat gemaakt voor elk podium als ijzersterk duo. Beide muzikanten zijn uitstekende multi-instrumentalisten en het gebruik van hun uitgebreide instrumentarium levert een zeer afwisselende en verfrissende klank op.

Annemarie de Bie wordt beschouwd als één van de toonaangevende zangeressen in het genre. Ze wordt internationaal geroemd en gezien als een autoriteit op het gebied van folkzang, is daarom veel gevraagd als docent en heeft talloze workshops verzorgd. Naast haar krachtige, lyrische en wonderschone zang is ze in dit programma ook te horen op de Ierse houten dwarsfluit, de bodhrán (Ierse trommel) en gitaar.

Evertjan ’t Hart bespeelt de magische Uilleann Pipes (Ierse doedelzak) en is naast bespeler tot ver over de grenzen befaamd als bouwer van het instrument. Hij is als solist te gast geweest in het VPRO- programma ‘Vrije geluiden’ en bij ‘Podium Witteman’ van de NTR. Naast de Uilleann Pipes bespeelt hij ook Whistles, Bouzouki en Gitaar.

Dit alles resulteert in een buitengewoon aanstekelijk en magisch geheel van sterke verhalen, gevat in een stormvloed aan wilde melodieën, zacht klagende airs  en ontroerende ballades.

Dieter van der Westen & Eric van der Westen acoustic duo

Zaterdag 11 maart 2023 – 20:00 uur
Prijs: € 16,50
Reserveer via: kaartverkoop@koloniekerkje.nl

 

“Prachtig verstilde Folkliedjes en swingende Americana”

“Neder-Americana op zijn allerbest.”

“Internationale klasse”

Bezetting:
Dieter van der Westen: zang, akoestisch gitaar, dobro en mondharmonica
Eric van der Westen: contrabas en backing vocals

 

De veelzijdige broers Dieter van der Westen en Eric van der Westen schreven tijdens de coronacrisis voor de eerste keer samen een album met nummers over onbevangenheid en hoop met de titel “The Sun Will Rise Again.”
Het album dat ze presenteerden vanuit de grote zaal van Paradiso in Amsterdam werd met veel lof ontvangen in de Nederlandse en Vlaamse pers. Zo zei o.a. Realrootscafe.com: “Dit album schreeuwt om live gehoord te worden.”MPodia.com sprak van: “Internationale klasse.” Lust for life magazine was verrast door de “sterke Americanaliedjes” en Heaven music magazine classificeerde het als “Neder-Americana op zijn allerbest.”

Op het akoestische duo-album ‘The Sun Will Rise Again’ zingt Dieter en speelt hij akoestisch gitaar, dobro en mondharmonica. Eric bespeelt de contrabas en is samen met Dieter verantwoordelijk voor de arrangementen. Van de elf nummer zijn er acht geschreven door Dieter, drie ervan zijn ‘traditionals’. Alle nummers op het album spelen de broers met zijn tweeën, met uitzondering van de traditional ‘Erie Canal’, waar een gastrol voor Ferdi Lancee (VOF de Kunst, Gare du Nord) is weggelegd op akoestisch gitaar.
Onder zijn eigen naam schrijft en produceert Dieter al langer Americana en folkmuziek die hij o.a. met de zes koppige Dieter van der Westen band uitbrengt. Zijn muzikale achtergrond ligt echter in de Noord-Afrikaanse muziek, al meer dan 20 jaar is hij bandleider en bassist van Kasba, waarmee hij over de hele wereld speelt. Eric is groot geworden in de jazz en lichte muziek, is een van Nederlands bekendste bassisten en speelde op grote en kleine podia met artiesten van wereldformaat.
In duo bezetting brengen Dieter en Eric hun stille liefde voor Americana naar voren in een kleine, intieme setting. Van verstilde Rootsfolk liedjes tot groovende Americana.