Trouwlocatie Drenthe

Op zoek naar een bijzondere trouwlocatie voor jullie trouwfeest?

Het Koloniekerkje is een unieke en sfeervolle feestlocatie voor een intieme bruiloft.
Het Drentse Koloniekerkje is een ideale bruiloftlocatie voor bruidsparen uit Zwolle en Overijssel. Willen jullie op locatie trouwen? Dit historische gebouw en omringend gebied is een van de mooiste trouwlocaties in het groen. Het Koloniekerkje, de bijgebouwen en het omliggende terrein bieden mogelijkheden voor ieder onderdeel van jullie bruiloft.
Een originele trouwlocatie voor groepen tot 160 bruiloftsgasten, met voldoende parkeergelegenheid dicht bij het kerkje.

Wat kan ik op deze trouwlocatie doen?

Gemak dient de mens: alle onderdelen van jullie trouwfeest kunnen op deze trouwlocatie plaatsvinden.

- het burgerlijk huwelijk;
- de kerkdienst;
- de receptie;
- het trouwfeest;
- en de overnachting na het huwelijksfeest.

Er is geen verplichting. Je kunt ook boeken voor één of enkele onderdelen van het trouwfeest. In elk geval zijn er talloze mogelijkheden voor een bijzondere bruiloft op deze originele feestlocatie. Denk bijvoorbeeld aan trouwen in de open lucht.

In het Koloniekerkje in Wilhelminaoord vindt jullie huwelijk plaats op een monumentale trouwfeest locatie. Het Koloniekerkje en de pastorie zijn namelijk onderdeel van de Koloniën van Weldadigheid. De Koloniën gaven vorm aan een sociaal experiment uit de negentiende eeuw. Talrijke armen uit het Westen van het land kregen hier woning en werk in de ontginning van de Drentse gronden. Het bekende boek Het Pauperparadijs van Suzanna Jansen beschrijft dit historische heropvoedingsproject. Deze Koloniën van Weldadigheid in Drenthe zijn genomineerd voor de Werelderfgoedlijst van Unesco. Waar de paupers van voorheen hun godsdienstige opvoeding genoten kan nu in alle vrijheid getrouwd worden. Met recht een bijzondere trouwlocatie.

Voor hoeveel personen is de locatie geschikt?

- In de kerk is ruimte voor 180 zitplaatsen;
- de schuur biedt ruimte aan 30-40 gasten;
- en op het bosveld buiten: 160 feestvierende mensen.
- Overnachting in de pastorie: max. 7 pers. www.hierboven.nl

Als monument is het kerkje recent gerenoveerd. De mooie, lichte kerk ziet er goed onderhouden en fris uit. De kerkruimte is flexibel in te delen en zeer geschikt als bruiloft zaal. Bij trouwen in een kerkje hoort natuurlijk inleidend orgelspel. Het goed bespeelbare orgel staat dan ook tot jullie beschikking. Maar er is ook een piano aanwezig en een geluidsinstallatie voor cd’s en mp3. Verder is tijdens de renovatie vloerverwarming aangebracht in de kerk. Bij een huwelijksfeest in frissere seizoenen is het kerkje dan ook goed te verwarmen.

Op locatie zijn er drie ruimtes beschikbaar voor het trouwfeest. Het monumentale kerkje, de sfeervolle schuur en het natuurrijke bosveld in de openlucht.
Een bruidspaar dat trouwt in het Koloniekerkje heeft de trouwlocatie helemaal voor zichzelf. Een unieke trouwlocatie waar jullie bruiloft besloten en privé èn tegelijkertijd ‘op de ruimte’ is.

Deze zeer betaalbare trouwlocatie huur je per dagdeel. Naast de huur van de locatie biedt het Koloniekerkje alle faciliteiten die je wenst voor je huwelijksfeest: alle catering, aankleding en styling, feestversiering/- verlichting, live muziek. Ook is er de mogelijkheid tot het zelf regelen van een bruidstaart of catering voor het diner.

Nieuwsgierig geworden? Hoor je het orgel van het Koloniekerkje al spelen terwijl jullie als bruidspaar de kerk binnenschrijden….? Of huppelen…, als dat je persoonlijke stijl is…

Neem contact op met José en Michiel Bekkema [tel.  0521-850646 / 06-11340376] en hoor hoe persoonlijk jullie trouwfeest kan zijn in het unieke Koloniekerkje.

Nog even op een rijtje wat deze trouwlocatie zo aantrekkelijk maakt…

- Trouwen in cultureel erfgoed.
- Je complete huwelijksfeest op één locatie. Geen gereis op de dag zelf, relaxed;
- Heel betaalbaar;
- Op slechts een half uurtje rijden van Zwolle;
- Voldoende gratis parkeerruimte;
- Mogelijkheid voor regelen eigen bruidstaart en/of catering voor het diner;
- Geschikt voor oudere èn jongere gasten, voldoende ruimte voor kinderen;
- Niet onbelangrijk: het enthousiasme van de ontspannen eigenaren, Michiel en José. Hun doel: er echt een feest van te maken!
- Geen ‘standaardbruiloft’, maar veel ruimte voor eigen inbreng. Een trouwfeest dat bij jullie past, ongedwongen, met persoonlijke toetsen. Traditioneel stijlvol of juist heel los en casual: als het aan Michiel en José ligt is geen huwelijksfeest hetzelfde op deze bijzondere trouwlocatie.