Trouwlocatie

Jullie bruiloft op een

unieke locatie

Op zoek naar jullie trouwlocatie?

Het Koloniekerkje is een fantastische trouwlocatie in Drenthe waar jullie gehele bruiloft op één locatie kan plaatsvinden. Van burgerlijk huwelijk tot avondfeest. We laten jullie graag zien hoe we er een toffe dag van maken!

Bruiloft

Burgerlijk huwelijk

Het burgerlijk huwelijk vindt plaats in het monumentale kerkje of buiten op het bosveld. Natuurlijk zijn alle faciliteiten aanwezig voor het voltrekken van jullie huwelijk. Regelmatig wordt ook het kerkelijk trouwen voltrokken in het Koloniekerkje.

Vieren

Toost, taart en borrel

Toost op jullie huwelijk in de prachtige bostuin achter de kerk en beleef een relaxte middag met jullie familie en vrienden. Wij zorgen voor lekkere drankjes en stoere borrelplanken.

Diner

Voor het diner werken we met veel plezier samen met een aantal cateraars. Relaxed met een foodtruck, barbecue, walking diner of meer stijlvol aan tafel. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Feest

Feest

Maak er een fantastische feestavond van in het Koloniekerkje! Vraag naar de mogelijkheden voor een DJ of een leuke band. Wij serveren de drankjes en lekkere snacks. We zorgen ervoor dat het jullie aan niets ontbreekt.

Rondleiding of info?

Wij geven jullie graag vrijblijvend een rondleiding

Capaciteit

Zitplaatsen in de kerk: max 140 personen

De schuur: max 50 personen

Avondfeest: 100 personen

Parkeren: zowel direct naast de kerk als op de algemene parkeerplaats tegenover de kerk

De ideale locatie voor een festival bruiloft

Dromen jullie van een festivalbruiloft? Achter het Koloniekerkje is een intiem door bomen omringt veld en een mooi ingerichte houten schuur. Een fantastische plek voor een festival- en buitenbruiloft!

Julie trouwen bij de houten boog aan de bosrand. Nadat jullie getrouwd zijn beleven jullie een relaxed middagprogramma op het veld en in de houten schuur. Geniet van de borrel, hapjes van de bourgondische plank en een heerlijk diner van de foodtruck.

Styling en decoratie

Jullie persoonlijkheid terugzien op jullie trouwdag! Je thuis en relaxed voelen. Of je nu gaat voor een relaxte buitenceremonie of een stijlvolle trouwceremonie in de kerk. Graag verzorgen wij voor jullie de styling.  

Jullie stijl staat centraal op jullie bruiloft. Samen met jullie maken we een persoonlijk plan op maat voor de uitvoering van de styling en decoratie. Hiervoor maken we altijd een aparte afspraak. Vraag naar de aantrekkelijke mogelijkheden die we jullie kunnen bieden.

Eten en drinken

Naast de mooie locatie biedt het Koloniekerkje ook alle mogelijkheden voor de catering op jullie trouwdag. We hebben een ruim aanbod dranken, met- en zonder alcohol. We schenken top kwaliteit koffie en maken heerlijke hapjes. Wat te denken van onze bourgondische plank, vol met heerlijke hartige producten uit de streek. Of onze sweet table, een unieke combinatie van kleine gebakjes van een patissier en huisgemaakte brownies en andere lekkernijen.

Slecht weer op komst?

Natuurlijk is dat geen probleem. We hebben de kerk die flexibel in te richten is en de sfeervolle schuur achter de kerk. Hiermee kunnen alle elementen van jullie bruiloft ook binnen plaats vinden. 

Daarnaast hebben we twee starshade tenten voor als het weer iets minder is. Eventueel gecombineerd met heaters maken we daarmee ook behaaglijke plekken op het veld.

Liever een ander soort tent? Dat kan. Er zijn allerlei verhuurders die toffe tenten verhuren. We bespreken graag met jullie de mogelijkheden.

Prijzen

We vinden het belangrijk dat een bruiloft persoonlijk is en past bij jullie wensen en ideeën. Tijdens een rondleiding op onze locatie brengen we die in kaart. Op basis daarvan maken we een offerte voor jullie. 

Geen vaste prijzen of allerlei arrangementen  maar een aanbod op maat. 

Afhankelijk van het aantal gasten en jullie wensen kost een bruiloft bij het Koloniekerkje meestal ergens tussen de 5000 en 8000 euro. 

Diner

” Op deze locatie zijn er drie ruimtes beschikbaar voor het trouwfeest. Het monumentale kerkje, de sfeervolle schuur en het natuurlijke bosveld in de openlucht. Het veld is door hoge bomen omringt en is ingericht met mooie houten picknicktafels, een buitenbar en toffe hangmat lounge. Voor de kinderen zijn er schommels, een glijbaan en alle ruimte om lekker te spelen. De sfeervolle houten schuur heeft hoekbanken rond een haardvuur, een lange tafel en een bar ”

” Een bruidspaar dat trouwt bij het Koloniekerkje heeft de trouwlocatie helemaal voor zichzelf. Een unieke trouwlocatie waar jullie bruiloft besloten en privé is en waar je als groep alle ruimte hebt ”

Recensies

In het Koloniekerkje in Wilhelminaoord vindt jullie huwelijk plaats op een monumentale trouwfeest locatie. Het Koloniekerkje en de pastorie zijn namelijk onderdeel van de Koloniën van Weldadigheid. De Koloniën gaven vorm aan een sociaal experiment uit de negentiende eeuw. Talrijke armen uit het Westen van het land kregen hier woning en werk in de ontginning van de Drentse gronden. Het bekende boek Het Pauperparadijs van Suzanna Jansen beschrijft dit historische heropvoedingsproject. Deze Koloniën van Weldadigheid in Drenthe zijn genomineerd voor de Werelderfgoedlijst van Unesco. Waar de paupers van voorheen hun godsdienstige opvoeding genoten kan nu in alle vrijheid getrouwd worden. Met recht een bijzondere trouwlocatie.

Als monument is het kerkje recent gerenoveerd. De mooie, lichte kerk ziet er goed onderhouden en fris uit. De kerkruimte is flexibel in te delen en zeer geschikt als bruiloft zaal. Bij trouwen in een kerkje hoort natuurlijk inleidend orgelspel. Het goed bespeelbare orgel staat dan ook tot jullie beschikking. Maar er is ook een piano aanwezig, een geluidsinstallatie voor het afspelen van muziek en een beamer met scherm. Bij een huwelijksfeest in de frissere seizoenen is het kerkje goed te verwarmen.