Trouwlocatie

Unieke locatie voor jullie bruiloft

Vier een onvergetelijke dag!

Trouwlocatie

Unieke locatie voor jullie bruiloft

Trouwlocatie Drenthe

Zijn jullie op zoek naar een leuke en bijzondere locatie om te trouwen? Het Koloniekerkje is een unieke en sfeervolle trouwlocatie voor een onvergetelijke bruiloft. Alle elementen van jullie trouwdag op één locatie.

Trouwen in het stijlvolle witte kerkje of buiten op het veld tegen de bosrand. Toost en borrel op het veld of in de schuur, samen heerlijk dineren en ’s avonds een prachtig feest in de kerk of intiem op het veld bij een vuurtje. 

Rondleiding of info?

Festivalbruiloft

Dromen jullie van een festivalbruiloft? Achter het Koloniekerkje is een intiem door bomen omringt veld en een mooi ingerichte houten schuur. Een fantastische plek voor een festival- en buitenbruiloft!

Julie trouwen bij de houten boog aan de bosrand. Nadat jullie getrouwd zijn beleven jullie een relaxed middagprogramma op het veld en in de houten schuur. Geniet van de borrel, hapjes van de bourgondische plank en een heerlijk diner van de foodtruck.

Styling

Jullie persoonlijkheid terugzien op jullie trouwdag! Je thuis en relaxed voelen. Of je nu gaat voor een relaxte buitenceremonie of een stijlvolle trouwceremonie in de kerk. Graag verzorgen wij voor jullie de styling.  

Jullie stijl staat centraal op jullie bruiloft. Samen maken we een persoonlijk plan voor de styling en decoratie van de locatie. Vraag naar de aantrekkelijke mogelijkheden die we jullie kunnen bieden.

Capaciteit

Trouwceremonie, kerkdienst, receptie, borrel, diner, avondfeest, kortom jullie gehele bruiloft op één fantastische locatie. 

Trouwceremonie, kerkdienst, receptie, diner: 180 personen
De schuur: maximaal 50 personen
Avondfeest: 140 personen

Parkeren: zowel direct naast de kerk als op de algemene parkeerplaats tegenover de kerk

Jullie bruiloft bij het Koloniekerkje is relaxed en ongedwongen. Door de persoonlijke benadering wordt jullie bruiloft een fantastische dag voor iedereen!

Eten en drinken

Naast de huur van de locatie biedt het Koloniekerkje alle catering, van het drinken tot de hapjes. Wat te denken van onze bourgondische plank, vol met heerlijke hartige producten uit de streek. Of onze sweet table, een unieke combinatie van kleine gebakjes van een patissier en huisgemaakte brownies en andere lekkernijen.  

Voor het diner werken we samen met externe cateraars: denk aan foodtrucks, live pizza bakkers, shared dining, een gezellige bbq of een walking diner. 

Sfeervolle schuur en een groot door bomen omringt veld

Op deze locatie zijn er drie ruimtes beschikbaar voor het trouwfeest. Het monumentale kerkje, de sfeervolle schuur en het natuurlijke bosveld in de openlucht. Het veld is door hoge bomen omringt en is ingericht met mooie houten picknicktafels en een vuurplaats. De houten schuur heeft hoekbanken rond een haardvuur, een lange tafel en een bar. 

Een bruidspaar dat trouwt bij het Koloniekerkje heeft de trouwlocatie helemaal voor zichzelf. Een unieke trouwlocatie waar jullie bruiloft besloten en privé is en waar je als groep alle ruimte hebt. 

In het Koloniekerkje in Wilhelminaoord vindt jullie huwelijk plaats op een monumentale trouwfeest locatie. Het Koloniekerkje en de pastorie zijn namelijk onderdeel van de Koloniën van Weldadigheid. De Koloniën gaven vorm aan een sociaal experiment uit de negentiende eeuw. Talrijke armen uit het Westen van het land kregen hier woning en werk in de ontginning van de Drentse gronden. Het bekende boek Het Pauperparadijs van Suzanna Jansen beschrijft dit historische heropvoedingsproject. Deze Koloniën van Weldadigheid in Drenthe zijn genomineerd voor de Werelderfgoedlijst van Unesco. Waar de paupers van voorheen hun godsdienstige opvoeding genoten kan nu in alle vrijheid getrouwd worden. Met recht een bijzondere trouwlocatie.

Als monument is het kerkje recent gerenoveerd. De mooie, lichte kerk ziet er goed onderhouden en fris uit. De kerkruimte is flexibel in te delen en zeer geschikt als bruiloft zaal. Bij trouwen in een kerkje hoort natuurlijk inleidend orgelspel. Het goed bespeelbare orgel staat dan ook tot jullie beschikking. Maar er is ook een piano aanwezig en een geluidsinstallatie voor cd’s en mp3 en een beamer. Verder is tijdens de renovatie vloerverwarming aangebracht in de kerk. Bij een huwelijksfeest in frissere seizoenen is het kerkje dan ook goed te verwarmen.