Trouwlocatie Drenthe

Op zoek naar een leuke en bijzondere locatie om te trouwen? Het Koloniekerkje is een unieke en sfeervolle trouwlocatie voor een intieme bruiloft. Naast de trouwceremonie kunnen ook het diner en de receptie in de kerk plaatsvinden. ’s Avonds wordt de kerk omgebouwd tot sfeervolle feestlocatie.

Festivalbruiloft

Dromen jullie van een festivalbruiloft? Achter het Koloniekerkje is een intiem door bomen omringt veld en een mooi ingerichte houten schuur. Een fantastische plek voor een festival- en buitenbruiloft! Hier beleven jullie een relaxed middagprogramma met jullie daggasten, genieten jullie van een lekker diner en ontvangen jullie de receptie- en avondgasten. Hiermee biedt de locatie alle mogelijkheden voor ieder onderdeel van jullie bruiloft.

Kom snel langs voor een rondleiding en ontdek hoe mooi jullie bruiloft kan worden!

Neem vrijblijvend contact op voor een rondleiding of andere vragen

Wij beantwoorden je vraag binnen 48 uur

Jullie gehele bruiloft op één unieke trouwlocatie

Van burgerlijk huwelijk tot diner en feest

Heerlijke middag en avond op het bosveld

Sfeervol avondfeest in de mooi verlichte kerk

Volledig gestylde festivalbruiloft

Groot door bomen omringt veld

Sfeervolle schuur met houtkachel

Foodtrucks, barbecue, live pizza bakker

Luxe drie gangen diner of shared dining

Persoonlijke benadering

Relaxed en ongedwongen

Gratis parkeergelegenheid

Vuurplaats en tuinfakkels

Uitgebreid persoonlijk stylingaanbod

Deze trouwlocatie kun je per dag huren. Naast de huur van de locatie biedt het Koloniekerkje alle faciliteiten die je wenst voor je huwelijksfeest: alle catering, aankleding en styling, feestversiering/- verlichting, live muziek. Ook is er de mogelijkheid tot het zelf regelen van een bruidstaart of catering voor het diner.

Nieuwsgierig geworden? Hoor je het orgel van het Koloniekerkje al spelen terwijl jullie als bruidspaar de kerk binnenschrijden….? Of huppelen…, als dat je persoonlijke stijl is…

Neem contact op met José en Michiel Bekkema en hoor hoe persoonlijk jullie trouwfeest kan zijn in het unieke Koloniekerkje.

Voor hoeveel personen is de locatie geschikt?

Op deze locatie zijn er drie ruimtes beschikbaar voor het trouwfeest. Het monumentale kerkje, de sfeervolle schuur en het natuurrijke bosveld in de openlucht. Een bruidspaar dat trouwt in het Koloniekerkje heeft de trouwlocatie helemaal voor zichzelf. Een unieke trouwlocatie waar jullie bruiloft besloten en privé is én waar je als groep alle ruimte hebt.

In de kerk is ruimte voor 180 zitplaatsen
De schuur biedt ruimte aan maximaal 50 gasten.
Op het bosveld buiten is ruimte voor 160 gasten.
In de bed and breakfast in de naastgelegen pastorie is ruimte voor 6 personen.

Voor meer informatie over de bed and breakfast kun je kijken op: 
www.hierboven.nl. In de nabije omgeving zijn nog vele andere goede overnachtingsmogelijkheden.

Wat kan ik op deze locatie doen?

Gemak dient de mens: alle onderdelen van jullie trouwfeest kunnen op deze trouwlocatie plaatsvinden: het burgerlijk huwelijk, de kerkdienst, de receptie, het trouwfeest en de overnachting na het huwelijksfeest.

Er is geen verplichting. Je kunt ook boeken voor één of enkele onderdelen van het trouwfeest. In elk geval zijn er talloze mogelijkheden voor een bijzondere bruiloft op deze originele feestlocatie. Denk bijvoorbeeld aan trouwen in de open lucht of zelfs trouwen in het bos.

In het Koloniekerkje in Wilhelminaoord vindt jullie huwelijk plaats op een monumentale trouwfeest locatie. Het Koloniekerkje en de pastorie zijn namelijk onderdeel van de Koloniën van Weldadigheid. De Koloniën gaven vorm aan een sociaal experiment uit de negentiende eeuw. Talrijke armen uit het Westen van het land kregen hier woning en werk in de ontginning van de Drentse gronden. Het bekende boek Het Pauperparadijs van Suzanna Jansen beschrijft dit historische heropvoedingsproject. Deze Koloniën van Weldadigheid in Drenthe zijn genomineerd voor de Werelderfgoedlijst van Unesco. Waar de paupers van voorheen hun godsdienstige opvoeding genoten kan nu in alle vrijheid getrouwd worden. Met recht een bijzondere trouwlocatie.

Als monument is het kerkje recent gerenoveerd. De mooie, lichte kerk ziet er goed onderhouden en fris uit. De kerkruimte is flexibel in te delen en zeer geschikt als bruiloft zaal. Bij trouwen in een kerkje hoort natuurlijk inleidend orgelspel. Het goed bespeelbare orgel staat dan ook tot jullie beschikking. Maar er is ook een piano aanwezig en een geluidsinstallatie voor cd’s en mp3 en een beamer. Verder is tijdens de renovatie vloerverwarming aangebracht in de kerk. Bij een huwelijksfeest in frissere seizoenen is het kerkje dan ook goed te verwarmen.