T  0521-850 646
M  info@koloniekerkje.nl

The Lasses, Parels voor de Folk - Zaterdag 30 november 20:00 uur, 19:30 deur open

Sophie Janna en Margot Merah zingen als zussen. En hoewel ze dat niet zijn, lijken hun stemmen voor elkaar geboren. The Lasses staan vanaf 2013 samen op het podium en hebben sindsdien heel snel hun plek in de internationale folkscene verdiend. Ze touren door Nederland, Europa en ver daarbuiten. Hun laatste album (een samenwerking met de Amerikaanse Kathryn Claire) was volgens OOR “een parel voor de folk”. In 2019 komt hun nieuwe album Undone uit. The Lasses zingen geweldige folkballades uit de Schotse, Ierse en Amerikaanse folktradities en intieme eigen liedjes. Door de bijzondere combinatie van hun stemmen en de mooie instrumentatie met bodhrán, gitaar en tenor ukulele blijf je luisteren. The Lasses stonden de afgelopen jaren op een hele reeks podia in Nederland, België, Duitsland, Schotland Amerika, Canada en Japan. Ze voelen zich evenzeer thuis bij een intiem concert in een kerkje, folkclub of huiskamer als op een festivalpodium. Bestel hieronder eenvoudig uw kaarten door het formulier in te vullen. Betaling vooraf via bankoverschrijving.

Kaarten € 10,00 pp. voorverkoop. Op de avond zelf € 12,00 pp. Bestellen via onderstaand formulier of via kaartverkoop@koloniekerkje.nl

Fling, concert voor de kerst - zondag 22 decemeber 14:00 uur

Fling speelt op briljante wijze Ierse traditionele muziek. Diep geworteld in de traditie, ontworstelen zowel de gebrachte traditionals als de eigen composities de platgetreden paden, door de zeer eigenzinnige aanpak. De laatste acht jaar reisde Fling met vier verschillende muziekprogramma’s langs de theaters van Nederland en dit met zeer veel succes. Na jaren van theaterzalen brengt Fling nu een nieuw intiem programma, op maat gemaakt voor de kleinere podia én voor de gelegenheid als ijzersterk duo. Beide muzikanten zijn uitstekende multi-instrumentalisten en het gebruik van hun uitgebreide instrumentarium levert een zeer afwisselende en verfrissende klank op. Annemarie de Bie wordt beschouwd als één van de toonaangevende zangeressen in het genre. Ze wordt internationaal geroemd en gezien als een autoriteit op het gebied van folkzang, is daarom veel gevraagd als docent en heeft talloze workshops verzorgd. Naast haar krachtige, lyrische en wonderschone zang is ze in dit programma ook te horen op de Ierse houten dwarsfluit, de bodhrán (Ierse trommel) en gitaar. Evertjan ’t Hart bespeelt de magische Uilleann Pipes (Ierse doedelzak) en is naast bespeler tot ver over de grenzen befaamd als bouwer van het instrument. Hij is als solist te gast geweest in het VPRO- programma ‘Vrije geluiden’ en bij ‘Podium Witteman’ van de NTR. Naast de Uilleann Pipes bespeeld hij ook Whistles, Bouzouki en Gitaar. Dit alles resulteert in een buitengewoon, aanstekelijk en magisch geheel van sterke verhalen, gevat in een stormvloed aan wilde melodieën, zacht klagende airs en ontroerende ballades.

Reserveren €10,00 via annemarie@flingmusic.com/ 06-30655498

JanWillem Lagerwaard speelt 'Materie'- zondag 16 februari 2020 - 15:00 uur

Zondagmiddag 16 februari hoop ik voor u mijn nieuwste, geïmproviseerde compositie voor piao te kunnen spelen, 'Materie', en de gelijknamige cd te presenteren. De cd is een registratie van het concert in de kleine zaal van de Haarlemse Philharmonie, op vrijdagavond 20 december 2019. Het concert vindt plaats in het Koloniekerkje Wilhelminaoord, aanvang 15:00 uur. In 'Materie' hoop ik dit ongekende fenomeen muzikaal te verklanken, in al haar rijke facetten. Via een afgegraven stuk grond op het Doldersumseveld in Zuid-West Drenthe, de Nederlandse Materieschilders Jaap Wagemaker (1906-1972) en Bram Bogart (1921-2012), in combinatie met twee uitspraken van de natuurkundige ALbert Einstein (1879-1955), de Franse kubist Pablo Picasso (1881 - 1973) en de magie van een eeuwenoud Soefigedicht, ontdekte ik een prachtige parallel tussen Materie en Energie, tussen Vorm en Handeling: "compositie als schitterende metafoor voor het leven". Kijk ook op www.janwillemlagerwaard.nl of bestel hieronder uw kaarten.

Kaarten € 12,50 pp. Bestellen via onderstaand formulier of via kaartverkoop@koloniekerkje.nl

Lenny Kuhr: Het lied gaat door. Zaterdag 7 maart 2020, 20:00 uur

In dit concert sta ik stil bij de duizenden dingen die voorbijgaan en bij dat wat nooit voorbijgaat. Het lied is hierbij de metafoor. De mens en de zanger vergaan maar zoals de geest van de mens eeuwig is, is het lied dat ook. Het is namelijk de ziel van de mens en zonder ziel is er geen leven dus ook geen muziek. Het besef dat alle dingen komen en gaan binnen het tijdloze gegeven dat wij zijn, stemt tot weemoed en tot vreugde en tot alle muziek die in dit programma te horen zal zijn. Met Reinier Voet op gitaar en Mischa Kool op basgitaar laten wij de snaren en stemmen klinken, omdat ze klinken willen om de snaar in jou te vinden. ‘De duizenden dingen vergaan Maar het lied zal alle harten doordringen Ja altijd en eeuwig dus laten we zingen Iets mooiers is er niet.’ Je bent welkom

Kaarten € 20,00 pp. Bestellen via onderstaand formulier of via kaartverkoop@koloniekerkje.nl